SBOIJ 
        Senioren Bond Oude IJsselstreek

    Gerritsens Molen Silvolde

  Laurentiuskerk Varsseveld

 

 Zicht op een van de dorpen

           Mooi fiets gebied

          Huis Landfort

 

         Kasteel Wisch

 

lijntje
leeg
leeg
leeg
leeg
leeg
leeg
leeg
leeg
leeg

leeg

leeg
leeg
leeg
leeg
leeg

Wandelen

Maandelijks organiseert SBOIJ in principe op de derde dinsdagmiddag van de maand een wandeltocht in de omgeving van Varsseveld. Omdat het groepje wandelaars klein is, wordt nog wel eens van dag veranderd als iemand uit de groep verhinderd is. Als u tot het groepje wilt toetreden en wilt meewandelen, informeer dan eerst even bij Toos Geers wanneer de wandeltocht plaatsvindt.

 
“Gezellig en ontspannen met elkaar in de vrije natuur bewegen”, dat is het motto van deze wandeltochten.

Gemiddeld heeft de tocht een lengte van ongeveer 5 kilometer en duurt ongeveer anderhalf uur. De tochten gaan over goed te bewandelen paden of wegen. Halverwege de tocht wordt even gepauzeerd en wordt een versnapering genuttigd. De wandeling wordt afgesloten met gezamenlijk een kopje koffie of thee te drinken.

Deelname is vrij en er zijn geen kosten aan verbonden.  

De consumpties, koffie of thee, zijn voor eigen rekening.

 

De start van de wandeltochten is altijd om 13.30 uur bij de “Van Pallandthal”, Van Pallandtstraat 8, 7051 DE Varsseveld.

We wandelen in Varsseveld en naaste omgeving of we reizen samen naar een plek buiten Varsseveld en gaan daar wandelen.

 

De wandeltochten worden georganiseerd door de Coördinator Wandelen, Toos Geers.

 

Komende Wandeltochten

 

De wandelgroep was klein. Enkele deelnemers hebben te kennen gegeven niet meer mee te wandelen wegens fysieke beperkingen. Er blijven slecht 3 liefhebbers over. Dat is volgens het bestuur te weinig om daarvoor wandeltochten te organiseren en daarom is besloten de activiteit Wandelen te beëindigen.

 

 

.

 

Nevenstaande foto’s geven een indruk van verschillende wandelingen. Door  met de rechter muisknop op de miniatuur foto te klikken kunt u de foto bekijken.

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 2 juli 2019 is gewandeld in het Aaltense  Goor en is kennisgenomen de plannen van de herinrichting van dit natuurgebied.

We hebben het terugzetten of afzetten de Elzensingels bekeken. Enkele foto’s van voor en na het afzetten. We hebben ook een prachtige “Mierenheuvel” in aanbouw gezien.

Home Over SBOIJ Wat doen wij Nieuws Belastingservice Rijbewijskeuring Computercursussen Activiteiten Agenda Nieuwsbrief Archief Nieuwsbrief Verslagen Links
Wandelen Fietsen Begeleid fietsen Fitness Soos Themamiddagen
Omgeving Vossenbult
Omgeving Engbergen
Nieuwjaars wandeling
Aaltense Goor