SBOIJ 
        Senioren Bond Oude IJsselstreek

    Gerritsens Molen Silvolde

  Laurentiuskerk Varsseveld

 

 Zicht op een van de dorpen

           Mooi fiets gebied

          Huis Landfort

 

         Kasteel Wisch

 

Home Over SBOIJ Wat doen wij Nieuws Belastingservice Rijbewijskeuring Computercursussen Activiteiten Agenda Nieuwsbrief Verslagen Links
Themamiddag 19 oktober 2022

”Old Grei kwis of quiz“
 
Woensdag 19 oktober was Jan Breukelaar uit Lintelo naar D’Olde Mölle gekomen met een grote kist vol ”Old Grei”, gebruiksvoorwerpen uit het verleden. Op 15 tafels waren 90 attributen uitgestald. In groepjes van 4 moesten de bezoekers de naam van de gebruiksvoorwerpen raden en op een lijst invullen. Iedere 5 à 6 minuten moest van tafel gewisseld worden.
Op zijn eigen humoristische wijze leidde Jan, de bekende ”veilingmeister” de kwis en stuurde hij de groepjes langs de tafels en testte zo de kennis van de aanwezigen op het gebied van dit 'old grei'.
 
De aanwezigen genoten en op een gezellige, intensieve wijze waren zij bezig met het ontrafelen van het oude spul en zo de namen te raden.  Er werd druk met elkaar overleg gepleegd. Zelfs de mobiel werd gebruikt om het juiste antwoord op Google op te zoeken. Aan het eind van de middag maakte Jan alle antwoorden bekend en werd een winnende groep bekend gemaakt.
De 51 aanwezigen hebben met veel plezier de kwis gespeeld en onder het genot van een drankje herinneringen aan het gebruik van diverse voorwerpen opgehaald.
 
We kijken terug op een zeer geslaagde, leerzame middag. Jan Breukelaar bood aan nog een keer terug te komen, maar dan met een kist vol andere attributen.

Onder staande foto’s geven een indruk van de ze middag.
Door met de rechter muisknop op de miniatuur foto te plaatsen kunt u de foto bekijken.

Terug
naar verslagen