SBOIJ 
        Senioren Bond Oude IJsselstreek

    Gerritsens Molen Silvolde

  Laurentiuskerk Varsseveld

 

 Zicht op een van de dorpen

           Mooi fiets gebied

          Huis Landfort

 

         Kasteel Wisch

 

Home Over SBOIJ Wat doen wij Nieuws Belastingservice Rijbewijskeuring Computercursussen Activiteiten Agenda Nieuwsbrief Verslagen Links

Voorzitter Ben Groenewold Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Tijdens de Lintjesregen op vrijdag 26 april 222019 in de Theaterzaal van de DRU te Ulft reikte burgemeester Otwin van Dijk van de gemeente Oude IJsselstreek negen Koninklijke onderscheidingen uit.

                        
Uit handen van burgemeester Van Dijk ontvingen zij de versierselen en de oorkonden behorende bij de benoeming tot Ridder en Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Alle betrokkenen worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd”.

Ben Groenewold werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ben is al 38 jaar bestuurslid van zangvereniging Door Eendracht Sterk in Westendorp, waarvan 13 jaar als zeer gedreven voorzitter.

In februari 2005 trad hij toe tot het bestuur van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB afd. Varsseveld. In mei 2005 heeft hij het vice-voorzitterschap op zich genomen, later werd hij benoemd tot voorzitter. Deze functie heeft hij vervuld tot december 2008. Hij onderhield de contacten met de landelijke vereniging Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB en bezocht de Algemene Vergaderingen en de regio-vergaderingen en vertegenwoordigde zo de afdeling. Plaatselijk onderhield hij ook de contacten met de ander geloofsgemeenschappen. Onder zijn bezielende leiding vonden ingrijpende veranderingen plaats. Zijn inzet en gedrevenheid hebben bijgedragen aan de huidige positie van de Vrijzinnigen Varsseveld e.o.

Gedurende vele jaren zet Ben zich in op het gebied van de belangenbehartiging van senioren. Als voorzitter van de ANBO (sinds 2011) en later van de Senioren Bond Oude IJsselstreek (2017) was Ben actief betrokken bij het Seniorenconvent, een overlegplatform waarin de partners door overleg tot een eensluidend standpunt proberen te komen in zich daartoe lenende onderwerpen en zaken.

Sinds 2012 is Ben voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van appartementencomplex de Mauritshove, waarbij hij zich maximaal inzet voor alle bewoners.

In het verre verleden was hij ook voorzitter van de speeltuinvereniging in Diepenheim, vrijwilliger bij en scriba van de Nederlandse Hervormde Gemeente Coevorden en vrijwilliger bij en initiatiefnemer van het Jeugdkoor Westendorp, waar hij onder andere dirigent was. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Een mooie waardering voor zijn belangeloze inzet gedurende vele jaren.