SBOIJ 
        Senioren Bond Oude IJsselstreek

    Gerritsens Molen Silvolde

  Laurentiuskerk Varsseveld

 

 Zicht op een van de dorpen

           Mooi fiets gebied

          Huis Landfort

 

         Kasteel Wisch

 

Jaarlijkse busreis

“een mooie dag; volgend jaar weer”, dat was de algemene mening over deze reis.

Woensdag 17 mei precies om 8.30 uur vertrok de bus met daarin 46 belangstellenden, vanaf de “Van Pallandthal” richting Giethoorn, alwaar een rondvaart door “het Venetië van het Noorden” op het programma stond.

Onderweg werd in Terwolde een tussenstop gehouden bij Brasserie KriebelZ. Uitbater René Zeisseink heette ons hartelijk welkom en presenteerde ons de koffie met een lekker stuk gebak. En passant vertelde hij ons dat hij ook ’s avonds onze gastheer zou zijn en ons diner zou verzorgen. Hij beloofde dat hij er voor zou zorgen dat de “Dekselse Pannetjes” goed gevuld zouden zijn en tijdig klaar zouden staan.

In Giethoorn aangekomen zijn we direct ingescheept voor de rondvaart. De lunch hebben we aan boord genuttigd. Na een prachtige rondvaart door de grachten en over het meer van ruim twee uur, was er gelegenheid voor een vrije wandeling door Giethoorn. Het bijzonder fraaie weer nodigde niet uit tot een wandeling, maar deed de deelnemers belanden op het terras bij het aanlegsteiger. Hier heeft men gezellig gepraat en genoten van een lekker drankje.

Daarna is de reis voortgezet naar het Zandsculpturenfestijn in Garderen. Het park bij de Beeldentuin is gevuld met prachtige zandsculpturen, die allen in het teken staan van het erop uit gaan in eigen land. Vele herkenbare aspecten, zoals vakantieproblemen, de weersomstandigheden, een dagje aan het strand of een dagje naar de dierentuin zijn allen zeer kunstig  in zand uitgebeeld.

Rond vijf uur werd de bus weer opgezocht en de reis vervolgd naar KriebelZ in Terwolde. En daar stond, zoals ’s morgens beloofd, het diner voor ons klaar. Het Dekselse Pannetjes diner was voor velen, zo niet voor allen, een verrassing. De stemming was goed, maar werd nog beter toen een van de serveerster zich liet ontvallen dat zij uit de Achterhoek kwam en wel hier van de Heelweg. Dat maakte vele tongen los. Een heerlijk dessert maakte het diner compleet. Zeer tevreden en met een goed gevulde maag werd de bus weer opgezocht en gingen we weer op weg naar Varsseveld. Onderweg werden Hannie, Hetty en de chauffeur bedankt voor de organisatie en de goede verzorging van deze dag.

Mede dank zij het bijzonder goede weer, kunnen we terug zien op een zeer geslaagde reis.

Nevenstaande foto’s geven een indruk van de reis. Door  met de rechter muisknop op de miniatuur foto te klikken kunt u de foto bekijken.

                                                                 
Home Over SBOIJ Wat doen wij Nieuws Belastingservice Rijbewijskeuring Computercursussen Activiteiten Agenda Nieuwsbrief Verslagen Links