SBOIJ 
        Senioren Bond Oude IJsselstreek

    Gerritsens Molen Silvolde

  Laurentiuskerk Varsseveld

 

 Zicht op een van de dorpen

           Mooi fiets gebied

          Huis Landfort

 

         Kasteel Wisch

 

Een onzichtbare en gevaarlijke digitale kloof tussen generaties en bevolkingsgroepen dreigt; jongeren en hoog opgeleiden profiteren meer van de mogelijkheden die internet biedt dan ouderen en laag opgeleiden.

 

Met de computer gaat een wereld voor u open!

 

Verken de wereld via internet, chat met uw kleinkinderen, speel een spelletje kaart (bv. patience), maak zelf een wenskaart of een brief en verzend deze via e-mail. Regel uw bankzaken en beheer uw bankrekening via internet.

 

Steeds meer informatie ontvangt u niet meer per post in de brievenbus, maar komt via uw computer bij u binnen. En steeds vaker moet u die informatie per computer beantwoorden.

Zo zal de “Blauwe enveloppe” waarin de Belastingdienst u vraagt uw belasting aangifte te doen verdwijnen.

Maar het zijn niet alleen de belastingzaken die u per computer moet gaan regelen. Veel meer zaken moeten per computer geregeld worden. Voor vele ouderen een moeilijke zaak. De Senioren Bond Oude IJsselstreek wilde u helpen wegwijs te worden op uw computer. Daarvoor organiseerde zij diverse cursussen waar u zich vertrouwt kon maken met uw computer en u leerde hoe deze voor allerlei zaken te gebruiken.

De cursussen waren toegankelijk voor leden en niet leden.

 

Helaas heeft het bestuur moeten besluiten het aanbieden van computercursussen per einde 2018 te beëindigen.


De redenen hiervoor zijn:

1. De teruglopende belangstelling voor ons Computeronderwijs.

2. Het ontbreken van een Coördinator, waardoor het goed organiseren van de cursussen niet mogelijk is. Aan het eind van het seizoen 2017/2018 is de toen beschikbare Coördinator gestopt. Intensief zoeken naar een vervanger heeft niets opgeleverd.

 

Ook de deze zomer opgestarte SBOIJ Helpdesk kwam onvoldoende van de grond; ook hier was de belangstelling te gering. Daarom werd ook dit onderdeel van het Computeronderwijs per eind 2018 beëindigd.

 

 

 

 

 

 

Nevenstaande foto’s geven een indruk van de gehouden cursussen.

Door  met de rechter muisknop op de miniatuur foto te klikken kunt u de foto bekijken.

 

 

 

 

Home Over SBOIJ Wat doen wij Nieuws Belastingservice Rijbewijskeuring Computercursussen Activiteiten Agenda Nieuwsbrief Verslagen Links