SBOIJ 
        Senioren Bond Oude IJsselstreek

    Gerritsens Molen Silvolde

  Laurentiuskerk Varsseveld

 

 Zicht op een van de dorpen

           Mooi fiets gebied

          Huis Landfort

 

         Kasteel Wisch

 

lijntje
leeg
leeg
leeg
leeg
leeg
leeg
leeg
leeg
leeg

leeg

leeg
leeg
leeg
leeg
leeg

Het invullen van het belastingaangifte formulier is een jaarlijks terugkerend gebeuren. De SBOIJ wil u daar graag bij helpen. 

 

Belasting betalen is een plicht die voor iedere Nederlander geldt, maar niemand wil te veel betalen.

Hoeveel belasting u precies moet betalen, hangt af van uw situatie. Hebt u bijvoorbeeld naast uw loon nog andere inkomsten? Hebt u naast uw AOW nog een aanvullend pensioen en andere inkomsten?  Hebt u recht op aftrekposten? U vermeldt dit allemaal in uw jaarlijkse aangifte.

Omdat dit voor vele ouderen een ingewikkeld gebeuren is wil de Senioren Bond Oude  IJsselstreek hierbij behulpzaam zijn en biedt zij haar leden de belastingservice aan.

 

Deze belastingservice wordt verzorgd door speciaal hiervoor opgeleide vrijwilligers. Na de afspraak met de oudere gaat de belastinghulp op huisbezoek en neemt de (fiscale) administratie door en neemt de gegevens mee naar huis en vult op de computer de aangiftegegevens in en verzendt deze vervolgens (elektronisch). Na de invulactie worden de gegevens weer teruggebracht naar het lid. De belasting invulhulp is ook aanspreekbaar op de nazorg.

Deze vrijwilligers worden jaarlijks bijgeschoold.

 

De Belastingservice is bestemd voor leden vanaf 65 jaar met een laag inkomen (lager dan € 35.000,- voor alleenstaanden en niet hoger dan € 50.000,- voor gehuwden/samenwonenden) bestaande uit :

- een AOW-uitkering of AOW met een aanvullend pensioen.

- periodieke uitkeringen

- inkomen uit eigen huis.
 

Signaleringsfunctie voor zorg- en huurtoeslag

De belastinginvuller checkt na het invullen van de aangifte of de oudere in aanmerking komt voor zorg- en/of huurtoeslag en of de betreffende formulieren zijn ingevuld.

 

Voor veel senioren is het invullen van het belastingbiljet een jaarlijks probleem. Veel 65-plussers, ook zij met een laag inkomen, verzuimen vaak om teveel betaalde belasting terug te vorderen. Dit verzuim kan jaarlijks enkele tientallen euro’s schelen.

Voldoende reden om contact op te nemen met een van onze  belasting invulhulpen. De deskundige vrijwilliger komt dan bij u langs en zal u informeren en helpen. Het is wel goed om te weten dat u zelf verantwoordelijk blijft voor de gevolgen van onze service.

Er is nog een reden om onze hulp in te roepen en dat is het feit dat het indienen van een aangifte soms kan leiden tot een hogere huur- of zorgtoeslag.

 

Voor de SBOIJ treden de volgende leden op als Belastinginvulhulp.

 

Gerard Wesseling   Houtmolenstraat 5, 7051 SE Varsseveld

                                   Tel.: 0315-243292 e-mail: gjwesseling@kpnplanet.nl

Bernard Bussink    Van Wischstraat 59, 7061 ZW Terborg

                                   Tel.: 0315-324654  e-mail: buwisch@outlook.com

 

Wilt u hulp bij de invulling van uw belastingaangifte, neem dan contact op met een van deze personen.

Voor de verleende hulp vragen de hulpverleners een kleine vergoeding.

 

 

                                

mooier kunnen we het niet maken

 

 

 

 

 

 

 

mooier kunnen we het niet maken

 

Home Over SBOIJ Wat doen wij Nieuws Belastingservice Rijbewijskeuring Computercursussen Activiteiten Agenda Nieuwsbrief Archief Nieuwsbrief Verslagen Links