SBOIJ 
        Senioren Bond Oude IJsselstreek

    Gerritsens Molen Silvolde

  Laurentiuskerk Varsseveld

 

 Zicht op een van de dorpen

           Mooi fiets gebied

          Huis Landfort

 

         Kasteel Wisch

 

lijntje
leeg
leeg
leeg
leeg
leeg
leeg
leeg
leeg
leeg

leeg

leeg
leeg
leeg
leeg
leeg

Themamiddag


Op de tweede woensdagmiddag van de maand wordt een Themamiddag georganiseerd.

Met deze middag willen we leden in de gelegenheid stellen kennis te maken met of informatie te verkrijgen over actuele onderwerpen. Er wordt een spreker uitgenodigd of we bezoeken een bepaald bedrijf of organisatie.
In mei wordt een reisje georganiseerd en in december wordt het jaar afgesloten met een Kerstbingo annex stampottenbuffet.
Het merendeel van de bijeenkomsten wordt gehouden in de zaal van “de Olde Mölle”, Schoolstraat 26, 7051 DC Varsseveld.

De aanvang van de bijeenkomsten is 14.30 uur, uitgezonderd de reis en de Kerstbingo.

De Themamiddagen worden georganiseerd door Hetty Slangewal, telefoon 0315-248860 en Hannie Sessing, telefoon 0315-237457. Bij hen is ook informatie over de themadagen te verkrijgen.

Zie voor de juiste aanvangstijden en de onderwerpen de Agenda.

 

Komende Themamiddagen

In de maanden juni, juli en augustus worden er geen themamiddagen georganiseerd. Dit vanwege de vakanties, waardoor de opkomst vaak erg gering is.

In september is weer gestart met een excursie.

 

 

Woensdag 16 januari 2019

Reis mee naar de middernachtzon en het noorderlicht

 

Woensdag 16 januari nemen Marius en Jenny van Lienden (oud apotheker in Varrseveld) in een reisverslag ons mee naar de middernachtzon en het noorderlicht.

Al 35 jaar maken zij reizen naar Scandinavië. Eerst met tent en caravan en vanaf 2003 met een buscamper. Dan begint ook het tijdperk van de digitale foto- en videocamera. Met de zomer-, herfst- en winterplaatjes daarvan nemen ze u mee op reis door Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen.

Wat hen daar trekt is de rust, de natuur en de cultuur. Het is een soort ‘thuiskomen’ als ze in Zweden al rijdend door de eindeloze bossen de vele meren zien schitteren. Het mooiste zijn echter de nachten in het hoge noorden: in de zomer lang en licht en in de herfst en winter licht van de sneeuw en als je geluk hebt vol met het magische noorderlicht.

De themamiddag is in “d’ Olde Mölle” in Varsseveld; de aanvang is zoals altijd om 14.30 uur. en toegankelijk voor leden en niet-leden.

Gaat u ook mee op deze reis? Wij rekenen op u.

 

Woensdag 20 februari 2019

 

De themamiddag van februari staat in het teken van de Rijbewijskeuring en het goede doel waaraan de opbrengst van de keuringen wordt besteed.

Keuringsarts Jacquo van Remmen uit Velp komt naar d’ Olde Mölle om ons een en ander te vertellen over de keuringen en over het goede doel waaraan de opbrengst van de keuring wordt besteed. Hij zal ook ingaan op uw vragen.

Het zal een leuke, interessante bijeenkomst worden.

De bijeenkomst is bij “d’ Olde Mölle” in Varsseveld; aanvang 14.30 uur en toegankelijk voor leden en niet-leden.

 

Woensdag 20 maart 2019

 

Woensdag 20 maart wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden.

 

 

Voor verslagen van de themamiddagen zie Verslagen

Home Over SBOIJ Wat doen wij Nieuws Belastingservice Rijbewijskeuring Computercursussen Activiteiten Agenda Nieuwsbrief Verslagen Links
Wandelen Fietsen Begeleid fietsen Fitness Soos Themamiddagen